Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Referat af skolebestyrelsesmøde d. 4. februar 2025


Referat fra skolebestyrelsesmøde tirsdag den 4. februar 2025 kl. 17.00 -19.30

Forældrerepræsentanter:

  • Susanne Nørlund Munk (formand) 

  • Dea Donkin (næstformand)

  • Ditte Handreck 

  • Jakob Højerup Sørensen - afbud

  • Janne Hansen

  • Julie Bek

  • Rasmus Edelberg


Suppleanter:

  • Mathilde Krogh - afbud

  • Signe Helene Wolsgård Krøyer

 

Elevrepræsentanter:

  • Erica Hagen Bøgevig - fraværende

  • Anna Østerlund Fensbo - fraværende

 

Medarbejderrepræsentanter:

  • Claus Wiggers Aatoft, pædagoggruppen 

  • Lasse Dupont Gilling, lærergruppen

 

Ledelsesrepræsentanter:

  • Kristian Lohmann, skoleleder

  • Marianne Blixt Wolter, souschef

  • Michael Halvorsen, Leder af Fortet - afbud

  • Thomas Lindh Fehmerling, SFO-leder - afbud

 

 

Overskrift 

  1. Godkendelse af dagsorden til mødet den 4. februar 2025 

Referat 

Dagsorden blev godkendt

 

 

Overskrift 

  1. Godkendelse af referat af skolebestyrelsesmødet d. 7. januar 2025 

Referat 

Referat blev godkendt

 

 

Overskrift 

  1. Regnskab for 2024 og budget for 2025 for Ny Hollænderskolen 

Baggrund 

Regnskab for 2024 fremlægges og budget 2025 gennemgås. Adm. leder Helle Jakobsen deltager under dette punkt. Formelt skal regnskab og budget godkendes i skolebestyrelsen.

Indstilling

Drøftelse og beslutning

Bilag 

Udleveres på mødet

Referat 

Administrativ leder Helle Jakobsen fremlagde regnskabet for 2024 samt budget for 2025.

Samlet kommer skolen ud med et mindreforbrug på 626.000 kr. i 2024, som skolen har fået lov til at overføre til 2025.

 

Skolen har valgt at bruge noget af overskuddet på bl.a. nye skolemøbler til 3. årgang samt nye klapstole til multisalen. Derudover er der indkøbt nyt læseindlæringssystem til indskolingen.

Yderligere har SFO haft mulighed for at købe en rutsjebane.

 

Vedr. budget 2025 har forvaltningen besluttet at flytte midler fra undervisningsmidler til rengøring. Dette er gjort for at adskille det faktuelle forbrug til rengøring fra skolens midler til undervisning. Konkret er det ikke en besparelse på hverken midler til undervisning eller rengøring, men skal gerne give et mere retvisende billede af, hvordan skolernes midler forbruges.

 

Bestyrelsen har et fokus på budgettet for de nye mellemformer og hvordan det udvikler sig og har et ønske om, at skolen synliggør forbruget til mellemformer i det samlede budget. 

 

Bestyrelsen ønsker ligeledes et særskilt regnskab for Fortet med tallene før augustreguleringen for at kunne sammenholde den egentlige besparelse ved omplacering af ungdomsklubben i forbindelse med budget 2024.

 

Bestyrelsen godkendte regnskabet for 2024 og budgettet for 2025.

 

 

 

Overskrift 

  1. Mobil- og skærmpolitik på Ny Hollænderskolen  

Baggrund 

Der er nedsat en arbejdsgruppe, som fremlægger forslag til samlet mobil- og skærmpolitik for Ny Hollænderskolen. Fortet har udarbejdet procesplan for implementering af nye regler på Klub Fortet, som fremlægges.

 

Indstilling

Drøftelse og beslutning 

Bilag 

”Forslag til samlet mobil- og skærmpolitik” og ”procesplan for implementering på Fortet”

Referat 

Arbejdsgruppen fremlagde deres udkast til en samlet mobil- og skærmpolitik for NHS, som blev drøftet. 

 

Konkret har personalegruppen gennemgået de kommunale anbefalinger for mobil- og skærmpolitik og bakker op om de 10 anbefalinger for brugen i skolen, ligesom anbefalingerne til forældrene også bifaldes. 

Personalegruppen havde enkelte opmærksomhedspunkter:

  • Mobilen anvendes i dag didaktisk i fagene fx idræt, hvor mobilen kan bruges til visning af øvelser og teori samt filmning af aktiviteter

  • En bekymring for at skulle facilitere forældremøder, hvor aftaler for brug af mobiltelefoner aftales. Personalet har et ønske om at skolebestyrelsen udarbejder et eksempel på hvordan en mobil-aftale kunne se ud på de forskellige klassetrin. Skolebestyrelsen foreslår selv at kunne deltage på forældremøderne og præsentere mobil-og skærmpolitik og facilitere arbejdet med mobil-aftaler.

 

Det blev drøftet, hvordan bestyrelsen kan informere og orientere forældregruppen om den nye mobil- og skærmpolitik. Bestyrelsen har en opmærksomhed på, hvordan den nye politik kan kommunikeres til såvel forældre som elever. Bestyrelsen ønsker at tydeliggøre vigtigheden af, at forældrenes opbakning til implementeringen af de nye retningslinjer er afgørende – særligt på Fortet, hvor ændringerne vil være de mest mærkbare. 

 

Claus fra Fortet gennemgik implementeringsplanen for den nye mobil- og skærmpolitik for klubben. Fortet har et ønske om at have skærmpolitikken rullet ud i marts 2025, så de nye retningslinjer kan være implementeret, når nye maj-børn starter.

 

Der blev nedsat en arbejdsgruppe, som udarbejder et udkast til følgebrev for den nye mobil- og skærmpolitik, som kan sendes til alle forældre på Aula. Arbejdsgruppen består af: Kristian, Rasmus, Susanne, Dea og Signe.

 

Overskrift 

  1. Orienteringspunkter fra ledelsen og medarbejderrepræsentanterne  

Baggrund 

  • Elevråd

  • Personale

  • Ledelsesteam

    • Princip for lejrskoler

  • Formandskabet

 

Indstilling

Orientering 

Bilag 

Ingen bilag

Referat 

Elevrådet har aktuelt fokus på planlægningen af årets skolebal. 

 

Claus (Fortet) orienterede om scary-night-arrangementet , hvor 6. og 7. klasse stod for at lave aftenen for 4. klasserne. Der var 23 tilmeldte og var en stor succes. Orientering om ny studerende, Madeline, på Fortet samt Karen, ny medarbejder, som arbejder på Fortet frem til sommerferien.

 

Lasse (undervisning) orienterede om, at alle lærere deltager på kursus i future-classroom, som omhandler kunstig intelligens. Projektet er et stort kommunalt projekt.

 

Kristian orienterede om, at borgmesteren har været i ultimo januar i 3 timer på SFO, hvor han både oplevede garage-rock, høvdingebold og så pusterummet for de mest sårbare børn.

 

Kristian orienterede videre om, at:

  • der er ansat ny lærer på skolen, som skal varetage undervisningen i dansk, historie og geografi i 7.a samt geografi i 7.b og 7.c samt geografi, kristendom og historie i to 8. klasser. 

  • I uge 11 er der temauge, hvor overskriften er ”Det levende bibliotek”. Forældrene inviteres ind på besøg om fredagen d. 14. marts.

  • Skolen har et ønske om, at skolebestyrelsen inden længe tager fat på snakken om lejrskole og hvor den ekstra lejrskole, som er politik besluttet, skal placeres årgangsmæssigt. Derudover ønsker skolen, at bestyrelsen arbejder på principper for lejrskolen generelt og på 9. årgang specifikt for at skabe mere ensartede rammer for klasser og årgange.

 

Formandskabet (Susanne) orienterede om, at:

  • Der er kommet en henvendelse vedrørende trafiksikkerheden omkring Ny Hollænderskolen. Susanne sender henvendelsen videre til Kristian, som sørger for at orientere videre. Skolebestyrelsen har som et opmærksomhedspunkt, at der skal arbejdes med at øge trafiksikkerheden omkring skolens matrikler – især i morgentimerne er der udfordringer. 

  • Orientering om, at Madvognen fortsætter på Ny Hollænderskolen og skolebestyrelsen ønsker et møde med Jacob for at tale om sortiment. Kristian inviterer Jacob til at deltage på et kommende bestyrelsesmøde. 

 

 

 

Overskrift 

  1. Princip for skole/hjem samarbejdet 

Baggrund 

Arbejdsgruppen fremlægger forslag til formulering af ”forældrenes ansvar” i princippet og elevrådet fremlægger forslag til ”elevernes ansvar”.
Herefter vurderes om princippet kan vedtages.

Indstilling

Drøftelse og beslutning

Bilag 

Udkast til nyt princip vedhæftet

Referat 

Arbejdsgruppen fremlagde sit udkast for princip for skole/hjem samarbejde, som blev drøftet i bestyrelsen. Der arbejdes videre med ordlyden indenfor de enkelte punkter i arbejdsgruppen, som fremlægger på kommende bestyrelsesmøde, med henblik på endelig vedtagelse. 

 

 

Overskrift 

  1. Nedsætte arbejdsgruppe med ansvar for forældresurvey og planlægning af årsmøde 

Baggrund 

Der skal nedsættes en arbejdsgruppe som arbejder videre med ovenstående.

Indstilling

Drøftelse og beslutning

Bilag 

 

Referat 

Skolebestyrelsens årlige årsmøde for skolens forældre er tirsdag den 3. juni 2025 – der er allerede planlagt med oplægsholder professor Birgitte Rahbek Kornum omkring søvn. 

Som særligt tema for årets survey arbejdes med spørgsmål omkring ny mobil- og skærmpolitik på Ny Hollænderskolen. Signe formulerer udkast til spørgsmål. Punktet sættes på næste bestyrelsesmøde.

 

 

Overskrift 

  1. Kommunikation fra mødet samt punkter til dagsorden for kommende møder 

Baggrund 

Skolebestyrelsen ønsker at kommunikere til Ny Hollænderskolens forældre, hvad de er optaget af. På dette punkt aftales kommunikationsstrategi fra dette mødes indhold.

Indstilling

Drøftelse og beslutning

Referat 

Når mobil- og skærmpolitik er klar skal den kommunikeres ud.

 

Overskrift 

  1. Evt.

Referat 

Der var ingen punkter på evt.

 

 

Styrelsesvedtægt for Frederiksberg Kommunes skolevæsen 

https://www.frederiksberg.dk/sites/default/files/2020-02/Styrelsesvedtaegt_Frederiksberg_Kommunes_skolevaesen_2019.pdf