Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Referat af skolebestyrelsesmøde d. 6. februar 2024

 

Referat skolebestyrelsesmøde 

tirsdag den 6. februar 2024 kl. 17.00 -19.30

Forældrerepræsentanter:

  • Susanne Nørlund Munk (formand) 

  • Dea Donkin (næstformand) - afbud

  • Ditte Handreck 

  • Janne Hansen

  • Julie Bek - afbud

  • Morten Winter - udtrådt

  • Rasmus Edelberg 

 

Suppleanter:

  • Louise Krogh – fraværende 

  • Vakant

 

Elevrepræsentanter:

  • Alma - fraværende

  • Vera - fraværende

 

Medarbejderrepræsentanter:

  • Mia Jagd Lauritsen, pædagoggruppen 

  • Lasse Skjerlie Gilling, lærergruppen

 

Ledelsesrepræsentanter:

  • Kristian Lohmann

  • Marianne Blixt Wolter

  • Michael Halvorsen 

  • Thomas Lindh Fehmerling

 

Gæster på dagens møde:

  • Signe Rønhoff 

  • Helle Skjoldrup Jakobsen

 

 

 

 

Overskrift 

  1. Godkendelse af dagsorden til mødet den 6. februar 2024 (17.00-17.05)

Referat 

Godkendt

 

Overskrift 

  1. Godkendelse af referat af skolebestyrelsesmøde d. 9. januar 2024 (17.05-17.10)

Referat 

Godkendt

 

Overskrift 

  1. Regnskab 2023 (kl. 17:10-17:25)

Indstilling

Orientering fra skolens ledelse om skolens regnskab for 2023. Administrativ leder Helle Jakobsen deltager som gæst under dette punkt. 

Bilag 

Bilag omdeles på mødet

Referat 

Helle Jakobsen fremlagde regnskab 2023. Samlet har skolen et merforbrug på 268.440 kr. som særligt skyldes en momsudgift ifm. madordningen på ca. 70.000 kr., som forventes tilbageført primo 2024. Indkøb af møbler til møblering af skoletorvene er udsat til 2024. Økonomien er overført. Dertil har augustregulering af SFO og klub haft en betydning for fritidsdelens budgetter.

 

Kristian oplyser, at skolen i efteråret begrænsede/justerede de forbrugende konti, for at minimere merforbruget. Derudover justeres i forhold til aflønning af vikarerne, som nu aflønnes ud fra den konkrete lektion, de dækker. Altså er der forskel på lønnen ift. om den pågældende vikar dækker for en lærer eller for en pædagog. Den vedtagne rammebesparelse kommer til at slå igennem i 2024.

 

Vedr. budgettildeling generelt oplyste Kristian, at forvaltningen ønsker og arbejder på en mere transparent budgettildelingsmodel, hvilket har været et ønske fra skolelederne gennem længere tid.

 

Skolebestyrelsen godkendte regnskab og budget med følgende bemærkninger om, at skolebestyrelsen ønsker, at der fokuseres på, at vikarforbruget nedbringes samt at skolebestyrelsen gerne ser, at en større del af undervisningsmidlerne udmøntes.

 

 

 

Overskrift 

  1. Tilsyn med mellemformer på Ny Hollænderskolen (kl. 17:25-17:55)

Baggrund 

På baggrund af skolebestyrelsesmødet d. 9. januar 2024 ønsker skolebestyrelsen at føre tilsyn med Ny Hollænderskolens mellemformer. 

 

Pædagogisk afdelingsleder Signe Rønhoff deltager som gæst under dette mødepunkt.

Indstilling

Orientering og drøftelse 

Bilag 

Ingen bilag

Referat 

Oplæg ved Signe Rønhoff (pædagogisk afdelingsleder), som er inviteret med henblik på at udfolde skolebestyrelsens tilsyn med mellemform på Ny Hollænderskolen.

 

Signe orienterede om status, struktur, organisering og ressourcebrug samt hvordan Ny Hollænderskolen arbejder videre herfra.

På Ny Hollænderskolen er ”folden” valgt som pædagogisk organisering i opstarten på mellemformer. Folden er en organisering, hvor visiterede elever indgår i høj grad i almenklasserne og hvor den ekstra ressource tilknyttes klasserne, så der i højere grad er mulighed for to-voksen tid og holddeling i klasserne.

Signe orienterede endvidere om, at der er opstået nogen usikkerhed omkring præmissen for mellemformer som model for tilbud mellem det almene og mere vidtgående specialtilbud. Det gælder både i forhold til organisering, hvor der nu ønskes og ses et behov for en mere gruppeorienteret tilgang (gruppeordning) ligesom princippet om et midlertidigt tilbud udfordres.

 

Skolebestyrelsen spørger til ressourcen en mellemform udløser. Følgende oplyses:

1 mellemform (6-7 elever) udløser 1,25 pædagog og 1 lærer i undervisningsdelen samt 0,5 pædagog til SFO/fritidsdelen.  

1 barn visiteret til en mellemform udløser 211.000 kr. + almen takst (ca. 74.000kr.). 

 

Desuden spørger skolebestyrelsen til forældreoplevelsen af mellemformerne. Signe fortæller, at forældre til børn i mellemform generelt er glade for, at deres barn går i tilbud så tæt på almen klasse og med tilgang til fællesskabet.
Signe oplyser yderligere, at almenklassernes forældre har ageret forbilledligt i modtagelsen af nye mellemform-elever.

 

 

 

Overskrift 

  1. Opfølgning på arbejde med skolens værdi- og ordensregelsæt (17.55-18.05)

Baggrund 

Ordensregler fremlagt på skolebestyrelsesmødet d. 7. november og 9. januar har været vendt i personalegruppen og det lille elevråd. Skolens ledelse fremlægger de indkomne kommentarer til ordensreglerne. 

 

Indstilling

Drøftelse og beslutning 

Bilag 

  • Revideret udkast til skolens og ordensregler

Referat 

Kristian orienterede om indkomne bemærkninger efter høring i personalegruppen og det lille elevråd. Disse indarbejdes og med tilføjelserne godkendte skolebestyrelsen værdi- og ordensregelsættet for Ny Hollænderskolen.

 

 

 

Overskrift 

  1. Tilsyn med vikarforbrug på Ny Hollænderskolen (18.05-18.15)

Baggrund 

Skolens ledelse fremlægger data om vikarforbruget på Ny Hollænderskolen, herunder om der er særlige klasser/årgange, der kræver ekstra opmærksomhed.

 

Indstilling

Orientering

Bilag 

Ingen bilag

Referat 

Kristian fremlagde statistikker for vikarforbrug for de enkelte klasser og orienterede om outliers. Kristian orienterede videre om sammenhængen mellem vikardækningen i de enkelte klasser, hvor noget kunne henføres til sygefravær, både ift. belastninger i arbejdsmiljøet grundet udfordrende opgaver og pludseligt opståede skader i fritiden. 
Ved klasser med højere vikarforbrug redegjorde ledelsen for vikarforbruget og orienterede om status i klasserne på nuværende tidspunkt. 
Skolebestyrelsen tog orienteringen til efterretning.

 

 

 

PAUSE OG SANDWICH (kl. 18:15-18:30)

 

Overskrift 

  1. Udkast til revideret princip om trafikpolitik på Ny Hollænderskolen (18.30-18.40)

Baggrund 

Skolebestyrelsen har besluttet, at skolens ledelse reviderer forældede principper på Ny Hollænderskolen, således at de fremstår opdaterede i forhold til gældende forhold på skolen. Skolens ledelse fremlægger udkast til revideret princip om trafikpolitik.

 

Endvidere skal skolebestyrelsen drøfte muligheden for at lave en kampagne for bedre trafikforhold – særligt på Dr. Priemesvej og ved Hortensiavej.

Indstilling

Drøftelse og beslutning

Bilag 

Bilag vedhæftet

Referat 

Udkast til revideret princip for trafiksikkerhed blev gennemgået. Princippet er primært justeret og opdateret i ordlyd og enkelte sætninger.

 

Skolebestyrelsen godkendte det reviderede princip.

 

 

 

Overskrift 

  1. Nyt fra formand, medlemmer og skoleledelsen (kl. 18:40-19:00)

Baggrund 

  • Nyt fra formanden 

  • Opfølgning på arbejde med princip for skole-hjemsamarbejde, herunder arbejde med oplæg til kontaktforældrerollen på Ny Hollænderskolen, samt evt. møde for kontaktforældre.

  • Status på møblering af skoletorve

  • Nyt fra elevrådet

  • Nyt fra fritidsdelen (SFO og Klub)

  • Nyt fra ledelsen: 

  • Nyt fra medarbejderrepræsentanterne: 

  • Øvrigt

Indstilling

Orientering 

Bilag 

Ingen bilag

Referat 

Nyt fra formanden:
Susanne kvitterede for en vellykket temauge, og det store engagement personalegruppen og ledelsen havde lagt i at lave en lang række spændende workshops hele ugen, hvor der blev skabt rum for kreativitet, fællesskab og udfoldelse på helt nye måder på tværs af fag og klasser.

 

Beslutning om, at arbejdet med princip for skole-hjemsamarbejde behandles på det kommende skolebestyrelsesmøde. Skolens ledelse laver et første udkast som drøftelserne kan tage udgangspunkt i.

 

Status på møblering af skoletorve: 
Kristian orienterede om, at skolen arbejder med at indhente nyt tilbud fra ny leverandør.

 

Nyt fra elevrådet:
Punktet udgik

 

Nyt fra fritidsdelen (SFO og Klub):

SFO: 
Thomas orienterede om tiltaget med superfrikvarter og at det skal fungere som et pusterum for børn med særlige behov + mellemformer. Dertil orientering Mia om indsatser og initiativer på tværs af klasser i forhold til fællesskabende aktiviteter. 

 

Klubben: 
Michael orienterede om den politiske beslutning om lukningen af ungdomsklubben på Fortet pr. 1. maj 2024. Fortet har fokus på at holde dampen oppe og have en positiv sidste tid ift. fremtidigt klubliv. Nedlukningen af ungdomsklubdelen forventes reguleret med nedlæggelse af ca. 2,5 stilling på Fortet i 2024.

 

Nyt fra ledelsen: 

Kristian orienterede om, at kommunalbestyrelsen beder skolebestyrelserne beslutte rammer for senere mødetider i udskolingen for det kommende skoleår. Ny Hollænderskolen har arbejdet med en forsøgsordning i indeværende skoleår, som kan danne grundlag for kommende beslutning i skolebestyrelsen.


Orientering om ansættelse af to medarbejdere til specifikke opgaver omkring to børn med særlige behov.


Fælles drøftelse og status på madordningen på skolen. Kristian orienterede om, at der er opstået usikkerhed omkring, hvorvidt madordningen fortsat kan momsafløftes. Såfremt muligheden bortfalder må det antages, at priserne stiger og så vurderer skolebestyrelsen ikke, at ordningen fortsat er for de fleste elever. Derfor kan det ske, at ordningen må afskaffes. Skolebestyrelsen har bedt ledelsen følge op på udfordringerne omkring moms. Skolebestyrelsen følger op på det kommende møde. 

 

Nyt fra medarbejderrepræsentanterne: 

Lasse orienterede om at arbejdet med næste års fagfordeling går i gang. 
Videre orienterede han om, at temaugen gik godt og er blevet evalueret af lærerne. Der er forskellige opmærksomheder, men overordnet var det en god uge. Der nedsættes et nyt udvalg, som bruger evalueringerne til planlægningen af det kommende års temauge. I udvalget opfordres også til deltagelse fra SFO og klub.

 

 

 

 

Overskrift 

  1. Planlægning af årsmøde/årsberetning 2024 (kl. 19:00-19:15)

Baggrund 

Årsberetning fra skolebestyrelsen afholdes på årsmøde d. 4. juni. Følgende skal planlægges:

  • Forældresurvey

  • Evt. inddragelse af kontaktforældre

  • Evt. oplægsholder

 

Indstilling

Drøftelse og beslutning

Bilag 

Ingen bilag

Referat 

Kort drøftelse af, at der skal findes et tema/oplægsholder på næste skolebestyrelsesmøde.

Der arbejdes på lærersiden for at få et oplæg om chatGPT på et kommende personalemøde. Derfor også et oplagt emne at fortsætte med på årsmødet for skolens forældre.

 

 

 

Overskrift 

  1. Kommunikation fra mødet samt punkter til dagsorden for kommende møder (kl. 19:15-19:25)

Indstilling

Orientering og drøftelse

Bilag 

Ingen bilag

Referat 

Skolebestyrelsen udarbejder nyhedsbrev som samler op på temauge, kommende årsmøde samt skolens nye/opdaterede principper for hhv. trafikadfærd, rusmidler samt nyt værdi- og ordensregelsæt.

 

Overskrift 

  1. Evt. (kl. 19:25-19:30)

Referat 

Ingen punkter.

 

 

Styrelsesvedtægt for Frederiksberg Kommunes skolevæsen 

 

https://www.frederiksberg.dk/sites/default/files/2020-02/Styrelsesvedtaegt_Frederiksberg_Kommunes_skolevaesen_2019.pdf